Eddan - Västanå Teater


Höstens första livesända gala.
De fornnordiska myterna gestaltade av Västanå teater.

Biljetter 225 kr.
Inklusive förtäring i pausen.
Föreställningen börjar 16:00

Genre: Gala Teaterföreställning Livesändning 

Regissör: Jon Fosse

Skådespelare: Västanå teater

Mer info

Boka din biobiljett

Välj föreställning:


Västanå Teaters teaterlada är en spektakulär scen som lockar 25 000 besökare per år. Eddan är ett spännande och poetiskt verk, som skapat för Västanå Teaters spelstil, där musiken och dansen är en stor del av berättandet. Humorn och visheten går hand i hand i dessa mytologiska sagor om människor, gudar, jättar och dvärgar.

Den kände norske dramatikern Jon Fosse har gjort en egen version av Den poetiska Eddan.

Eddan bygger på en samling nordiska kväden och verser, som huvudsakligen anses vara tillkomna i Norge och på Island under åren 800-1000. Det är mytologiska berättelser burna av ett fantastiskt språk, äventyr med gudar, jättar, dvärgar och andra varelser. Det är mustiga sagor om skapelse och undergång, där humorn och visheten går hand i hand.

Eddadikterna var ursprungligen muntligt framförda innan de började skrivas ner.
En del forskare ser i dag kvädena som den första dramatiken från vår del av världen. Många av texterna är som små teaterstycken, uppbyggda med dialoger och monologer.

Eddan i Jon Fosses version, är ett spännande, poetisk och sällsamt verk, som skapat för Västanås Teaters spelstil, där musiken och dansen är en organisk och integrerad del av berättandet. Fosses Edda hade urpremiär på Norske Teatret 2017.