FILMINFORMATION
Här nedan finner du information om en del av det utbud vi har för privata visningar.

Söker du en titel vi inte har eller mer information om andra aktiviteter än biofilm. skriv till oss direkt på: bokning@biofacklan.se

FÖR ATT BOKA PRIVAT VISNING TRYCK PÅ KNAPPEN:

BIOFILM, BOKSTAVSORDNING  

 A QUIET PLACE 2

Efter de dödliga händelserna i hemmet, måste nu familjen Abbott möta farorna i omvärlden när de fortsätter sin kamp för överlevnad i tysthet. När de blir tvingade att våga sig ut i det okända inser de snabbt att varelserna som reagerar på ljud inte är de enda hot som lurar bortom sandstigen.

1h 37min,
15år - 11år i vuxet sällskap

 

 CRUELLA
Möt Cruella de Vil (Emma Stone) som du aldrig sett henne förut! Äntligen kommer här hela historien om hur hon blev den rebelliska, eleganta och hämndlystna Cruella. Följ med till 1970-talets London, fyllt med punkrock, normbrytande attityd och ikoniskt mode, och med en överraskande vändning som kommer förändra allt du trodde du visste om Cruella de Vil.

2h 13min,
11år - 7år i vuxet sällskap

DAVID COPPERFIELDS ÄVENTYR OCH IAKTTAGELSER

Regissören bakom "The Death of Stalin" gör en nyskapande tolkning av Charles Dickens klassiker. Dev Patel spelar den föräldralösa David som med gott hjärta och stor äventyrslusta upplever allt från fattigdom till överdåd, från grymhet till sann kärlek. På vägen möter han en färgstark samling excentriker.

1h 59min,
11år - 7år i vuxet sällskap

 

EN PUDEL I FLOCKEN

Att hitta sig själv kan vara ett riktigt hundgöra. Freddy Lupin, den unge och kaxige tronföljaren i en anrik varulvsfamilj, kan knappt bärga sig till den dag då han själv ska få bli varg för första gången. Men under den mytomspunna initieringsceremonin går hans ylande fel och Freddy förvandlas till något betydligt mindre skräckinjagande - en pudel! 

1h 33min,
7år - Barntillåten i vuxet sällskap

EN RUNDA TILL
Vi kan ibland känna att alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden, problemen verkar mindre och kreativiteten ökar. Efter det första glaset flyter samtalen lättare pch nya möjligheter öppnar sig. Martin är gymnasielärare. Han känner sig gammal och trött och hans äktenskap har gått i stå. Uppmuntrad av teorin inleder Martin och hans tre vänner ett experiment att ständigt vara alkoholpåverkade. 

Med Mads Mikkelsen, Regi av Thomas Vinterberg

1h 57min,
11år - 7år i vuxet sällskap

 GODZILLA vs. KONG

Legender drabbar samman i GODZILLA vs. KONG när dessa två motståndare möts i en spektakulär strid, med världens öde som insats. Kong och hans beskyddare ger sig ut på en farlig färd för att finna hans riktiga hem, med på resan är Jia, en ung fosterbarnsflicka, Kong har format ett unikt och starkt band med. Men de hamnar oväntat i vägen för en rasande Godzilla, som orsakar förstörelse över hela världen. Den episka kollisionen mellan de två ikonerna - initierad av hemliga krafter - är bara början av ett mysterium som ligger djupt inom jordens kärna.

1h 53min,
11år - 7år i vuxet sällskap

 THE HITMANS WIFES BODYGUARD
Världens mest udda och dödliga par - livvakten Michael Bryce (Ryan Reynolds) och lönnmördaren Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) - är tillbaka i ännu ett livsfarligt uppdrag. Fortfarande utan licens och under granskning tvingas Bryce hjälpa Darius ännu mer instabila hustru, den internationellt ökända svindlaren Sonia Kincaid (Salma Hayek). 

 

IN THE HEIGHTS

Skaparen av "Hamilton'' och regissören till "Crazy Rich Asians'' bjuder in dig till en värld där gatorna är fyllda av musik och små drömmar blir stora "In the Heights''. Ljuset tänds i Washington Heights.. doften av en cafecito caliente hänger i luften precis utanför tunnelbanestationen vid 181st Street, där ett kalejdoskop av drömmar samlar de livfulla och sammansvetsade kvarteren.

2h 23min,

KAPTEN SABELTAND OCH DEN MAGISKA DIAMANTEN

En solbränd vampyr. En manipulerande drottning. En brutal aparmé. Och världens yngsta pirat på jakt efter sin bror. Kapten Sabeltand har tillräckligt att tampas med när han ska hitta en magisk diamant som kan uppfylla alla önskningar.

1h 21min

barntillåten

LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ- TÅGRÅNARENS HEMLIGHET

En flicka vid namn Clara söker upp vår deckarduo Lasse och Maja. Hon är dotter till den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson. Nu vill hon ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Majas som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. De ska bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade. Att barn visst kan lösa mysterier och brott. Att barn visst kan vara detektiver!

1h 22min

Barntillåten

LEVA PÅ HOPPET

Dagen före julafton får Anja läkarnas besked. Hon har cancer. Kanske går den att stoppa, kanske inte. Medan hennes storfamilj med egna barn och bonusbarn stojar och ser fram emot julaftonens festligheter avslöjar Anja den hemska diagnosen för sin man Tomas. Under julveckan kastas det redan krisande parets liv in i en tumultartad situation. Ska de lyckas hitta tillbaka till varandra och lära sig att älska igen, nu när Anja behöver kärlek och omtanke mer än någonsin?

2h 06min

11 år - 7 år i vuxet sällskap

MAMMA MIA 2: HERE WE GO AGAIN
Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till den grekiska pärlan Kalokairi, för att berätta historien om hur allt blev som det blev, med helt ny originalmusik baserad på ABBAs låtskatt. Fem år efter händelserna i Mamma Mia! förbereder Sophie för återinvigningen av Hotell Bella Donna, och får reda på mer om sin mammas förflutna.

1h 55min

barntillåten

 

 MINARI

Sexfaldigt Oscarsnominerade Minari handlar om Jacob och Monica, som lämnat Korea för möjligheternas land USA. De har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit, och nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen.

1h 55min

11 år - 7 år i vuxet sällskap-

NOMADLAND
I filmen får vi följa Fern (Frances McDormand), en kvinna som, efter den ekonomiska kollapsen i den lilla staden på Nevadas landsbygd, packar sin bil och ger sig ut på vägarna för att upptäcka livet utanför det konventionella samhället, som en modern nomad. I filmen träffar vi verklighetens nomader, Linda May, Swankie och Bob Wells som blir Ferns mentorer och vänner under hennes utforskning av det vida landskapet i västra USA.

1h47min
Barntillåten

PALM SPRINGS

Den bekymmersfria Niles och den ofrivilliga brudtärnan Sarah träffas av en slump på ett bröllop i Palm Springs. Men saker blir komplicerade när de inte lyckas fly från varken sig själva, stället eller varandra.

1h 30min

11år – 7år i vuxet sällskap

THE PEANUT BUTTER FALCON

Publikfavorit på Bio Facklan!

En ung man med Downs syndrom rymmer för att försöka förverkliga sin dröm om att bli en professionell brottare.

1h 33min

11år - 7år i vuxens sällskap

 PELLE KANIN 2
Det älskvärda busfröet är tillbaka. Bea, Thomas och kaninerna har skapat en fungerande familj, men hur mycket Pelle än försöker kan han inte bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas. 

1h 35min

Barntillåten

PROMISING YOUNG WOMAN

Promising Young Woman är en brittisk drama- och thrillerfilm från 2020. Filmen är regisserad Emerald Fennell, som även skrivit filmens manus. Filmen vann en Oscar för Bästa Orginalmanus 2021

Längd: 1h 53min

RAYA OCH DEN SISTA DRAKEN
Kan visas på engelska med svensk text eller med svenskt tal.
Välj språk i rullmenyn.

För länge sedan i fantasivärlden Kumandra, levde människor och drakar tillsammans i harmoni. Men när onda monster, kända som Druuner, hotade landet offrade drakarna sig för att rädda mänskligheten. Nu 500 år senare har monstren återvänt och det är upp till en ensam krigare, Raya, att leta reda på den sista draken för att kunna stoppa Druunerna för alltid. 

1h 47min

7 år - med målsman: barntillåten

RELIC
Den sinnesförvirrade änkan Edna rapporteras försvunnen från sitt förfallna hem. Hennes dotter och barnbarn beger sig till huset för att ta reda på vad som hänt. När Edna plötsligt dyker upp igen är hon sig inte lik. Men än värre - hon är inte ensam ? Publik- och kritikerfavoriten "Relic" ger nytt blod till rysargenren och har jämförts med samtida succéer som "The Babadook" och "Hereditary".

1h 30min

15år, 11år i vuxens sällskap

 

 SUNE: UPPDRAG MIDSOMMAR
Familjen Andersson och familjen Blixt ska åka till Karins faster Hulda och fira midsommar. Men precis innan de åker gör Sophie slut med Sune! Katastrofen är ett faktum. Sune bestämmer sig för att vinna tillbaka Sophie igen genom att fira en riktigt romantisk midsommar med henne - precis som mamma och pappa gjorde för 20 år sedan. Men frågan är omSune tänker för mycket på att allt ska vara bra på hans sätt, och glömmer bort att alla inte tycker som honom...
1h 25min

Barntillåten

 TOVE
Helsingfors, 1945. Kriget är slut och för Tove Jansson börjar livet igen. Hon hänger sig åt långa festnätter, men också tvivel på sitt konstnärskap. När hon möter teaterregissören Vivica Bandler blir hon blixtkär. Samtidigt börjar hennes skapande ta sig oväntade vägar: den lilla sagovärld hon skapat för sig själv under kriget börjar växa.

1h 56min

Barntillåten

 

 

.