FILMINFORMATION
Här nedan finner du information om en del av det utbud vi har för privata visningar.
För bokning gå till startsidan och fyll i formuläret.

Söker du en titel vi inte har eller mer information om andra aktiviteter än biofilm. skriv till oss direkt på: bokning@biofacklan.se

 

BIOFILM, BOKSTAVSORDNING  

1917

Mitt i de hektiska striderna under första världskriget får två unga brittiska soldater - Schofield och Blake - ett till synes omöjligt uppdrag. Under hård tidspress måste de korsa fiendens territorium och leverera ett meddelande som kan stoppa en dödlig attack på hundratals brittiska soldater – där Blakes bror är en av dem. Filmad utan synliga klipp.

1h 50min,
15år – 11år i vuxet sällskap

ANDRA SIDAN

Shirin har just flyttat till ett parhus utanför stan med sin sambo Fredrik och hans son, Lucas. När Fredrik är bortrest på jobb börjar märkliga ljud komma från husets andra, obebodda, del. Och Lucas har från ingenstans fått en ny bästa vän...

1h 27min,
15år - 11år i vuxet sällskap

BAGERIET PÅ PORTOBELLO ROAD
Fast besluten att fullfölja sin bortgångna mammas dröm att öppna ett café i charmiga Notting Hill, tar 19 åriga Clarissa hjälp av sin mammas bästa vän Isabella och sin excentriska mormor Mimi. Tre generationer kvinnor som måste övervinna sorg, tvivel och hur de ska hedra deras älskade Sarahs minne samtidigt som de börjar ett äventyr att etablera ett bageri mitt i London som är fylld av kärlek, hopp och färgstarka bakverk från hela världen.


1h 37 min
Barntillåten

 

BREAKING SURFACE

De svensk/norska halvsystrarna Tuva och Ida ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge, men då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden. I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.

1h 22min
15år - 11år i vuxet sällskap

CORONA FILM CLUB
Regissören Stig Björkman har varit isolerad i sin lägenhet i ett år på grund av pandemin. Genom zoom möten har han konversationer med vänner och kollegor som: Isabella Rossellini, Alicia Vikander, Olivier Assayas and Joyce Carol Oates. CORONA FILM CLUB är en hyllning till mänsklighetens motståndskraft och kreativitet. Ett samtal kring vikten av samarbete och hur vi kan använda filmkonsten för att finna trygghet.

1 tim 22 minuter

barntillåten.

DAVID COPPERFIELDS ÄVENTYR OCH IAKTTAGELSER

Regissören bakom "The Death of Stalin" gör en nyskapande tolkning av Charles Dickens klassiker. Dev Patel spelar den föräldralösa David som med gott hjärta och stor äventyrslusta upplever allt från fattigdom till överdåd, från grymhet till sann kärlek. På vägen möter han en färgstark samling excentriker.

1h 59min,
11år - 7år i vuxet sällskap

 

EN RUNDA TILL
Vi kan ibland känna att alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden, problemen verkar mindre och kreativiteten ökar. Efter det första glaset flyter samtalen lättare pch nya möjligheter öppnar sig. Martin är gymnasielärare. Han känner sig gammal och trött och hans äktenskap har gått i stå. Uppmuntrad av teorin inleder Martin och hans tre vänner ett experiment att ständigt vara alkoholpåverkade. 

Med Mads Mikkelsen, Regi av Thomas Vinterberg

1h 57min,
11år - 7år i vuxet sällskap

 

 

FAMILJEN BIGFOOT

I uppföljaren till "Bigfoot Junior" beger sig pappa norrut för att slåss mot ett oljebolag i Alaska. När han försvinner måste mor och son bege sig efter honom.

1h 29min

7år - Barntillåten i vuxet sällskap

FALLING

När filmstjärnan Viggo Mortensen begår sin regi- och manusdebut är det med ett tungsint drama om en sårig far och son-relation.  Det börjar i nutid där Mortensen spelar John, en medelålders man vars pappa har drabbats av demens och därför temporärt flyttar in hos sonen och hans man. Men i återblickar ser vi deras liv tillsammans. Fadern spelas som ung av Sverrir Gudnasson.


1 tim 52 min.

GOONIES (DÖDSKALLEGÄNGET)
Legendarisk 35-årsjubilerande ungdomsäventyrsfilm!
Engelskt tal, svensk text.

Bröderna Mikey och Brandon är på väg att flytta från sin stad Astoria. Orsaken är att man planerat att riva ner hela staden för att bygga en golfbana, om man inte lyckas få ihop tillräckligt med pengar för att stoppa projektet, vilket inte är troligt.

Men Mikey hittar av en slump en skattkarta efter den ökända piraten ”One-Eyed” Willy. 

Filmen visas för första gången oklippt på bio i Sverige!


1h 54 min.
11 år - 7 år med vuxet sällskap

HORIZON LINE

Sara och Jackson upptäcker nya höjder av terror när piloten i deras lilla passagerarplan drabbas av en hjärtattack minuterna efter starten.

1h 27min

11 år - 7 år i vuxet sällskap

HÄXORNA
Kan visas på engelska med svensk text eller med svenskt tal.

Välj språk i rullmenyn.

Roald Dahls älskade historia ges nytt liv i Robert Zemeckis visuellt innovativa film. En rolig och hjärtevärmande berättelse om en ung föräldralös pojke som bor hos sin kärleksfulla mormor. De stöter på en glamorös men djävulsk häxa, tar dom sin tillflykt på en överdådigt hotel. Tyvärr anländer de samtidigt som Storhäxan.

1h 45min

11 år - 7 år i vuxet sällskap

 

KAPTEN SABELTAND OCH DEN MAGISKA DIAMANTEN

En solbränd vampyr. En manipulerande drottning. En brutal aparmé. Och världens yngsta pirat på jakt efter sin bror. Kapten Sabeltand har tillräckligt att tampas med när han ska hitta en magisk diamant som kan uppfylla alla önskningar.

1h 21min

barntillåten

LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ- TÅGRÅNARENS HEMLIGHET

En flicka vid namn Clara söker upp vår deckarduo Lasse och Maja. Hon är dotter till den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson. Nu vill hon ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Majas som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. De ska bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade. Att barn visst kan lösa mysterier och brott. Att barn visst kan vara detektiver!

1h 22min

Barntillåten

LEVA PÅ HOPPET

Dagen före julafton får Anja läkarnas besked. Hon har cancer. Kanske går den att stoppa, kanske inte. Medan hennes storfamilj med egna barn och bonusbarn stojar och ser fram emot julaftonens festligheter avslöjar Anja den hemska diagnosen för sin man Tomas. Under julveckan kastas det redan krisande parets liv in i en tumultartad situation. Ska de lyckas hitta tillbaka till varandra och lära sig att älska igen, nu när Anja behöver kärlek och omtanke mer än någonsin?

2h 06min

11 år - 7 år i vuxet sällskap

LIFE OF BRIAN

Vår Hyllning till Monty Python medlemmen Terry Gilliam. Denna film kan man inte se för många gånger

1h 34min

från 15år – 11år i vuxet sällskap

MAMMA MIA 2: HERE WE GO AGAIN
Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till den grekiska pärlan Kalokairi, för att berätta historien om hur allt blev som det blev, med helt ny originalmusik baserad på ABBAs låtskatt. Fem år efter händelserna i Mamma Mia! förbereder Sophie för återinvigningen av Hotell Bella Donna, och får reda på mer om sin mammas förflutna.

1h 55min

barntillåten

 

MIN PAPPA MARIANNE

När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde.

1h 50min

barntillåten

NOMADLAND
I filmen får vi följa Fern (Frances McDormand), en kvinna som, efter den ekonomiska kollapsen i den lilla staden på Nevadas landsbygd, packar sin bil och ger sig ut på vägarna för att upptäcka livet utanför det konventionella samhället, som en modern nomad. I filmen träffar vi verklighetens nomader, Linda May, Swankie och Bob Wells som blir Ferns mentorer och vänner under hennes utforskning av det vida landskapet i västra USA.

1h47min
Barntillåten

NELLY RAPP - MONSTERAGENT

Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.

1h 32min

11år - 7år i vuxens sällskap

PALM SPRINGS

Den bekymmersfria Niles och den ofrivilliga brudtärnan Sarah träffas av en slump på ett bröllop i Palm Springs. Men saker blir komplicerade när de inte lyckas fly från varken sig själva, stället eller varandra.

1h 30min

11år – 7år i vuxet sällskap

THE PEANUT BUTTER FALCON

Publikfavorit på Bio Facklan!

En ung man med Downs syndrom rymmer för att försöka förverkliga sin dröm om att bli en professionell brottare.

1h 33min

11år - 7år i vuxens sällskap

Promising young woman

Promising Young Woman är en brittisk drama- och thrillerfilm från 2020. Filmen är regisserad Emerald Fennell, som även skrivit filmens manus. Filmen vann en Oscar för Bästa Orginalmanus 2021

Längd: 1h 53min

PELLE SVANSLÖS

I den nya filmen lever kattungen Pelle Svanslös ett härligt och skyddat liv ute på landet, tillsammans med Birgitta, den flicka som älskar honom så mycket. När ett ruskigt oväder för honom alldeles ensam hela vägen till staden Uppsala så hamnar han i en främmande värld. Han får nya vänner men ställs också inför svåra utmaningar. Räcker han till för att bli hjälte?

1h 7min

barntillåten

RAYA OCH DEN SISTA DRAKEN
Kan visas på engelska med svensk text eller med svenskt tal.
Välj språk i rullmenyn.

För länge sedan i fantasivärlden Kumandra, levde människor och drakar tillsammans i harmoni. Men när onda monster, kända som Druuner, hotade landet offrade drakarna sig för att rädda mänskligheten. Nu 500 år senare har monstren återvänt och det är upp till en ensam krigare, Raya, att leta reda på den sista draken för att kunna stoppa Druunerna för alltid. Men hon får snart lära sig att det behövs mer än drakmagi för att rädda världen - man behöver kunna lita på varandra också.

1h 47min

7 år - med målsman: barntillåten

RELIC
Den sinnesförvirrade änkan Edna rapporteras försvunnen från sitt förfallna hem. Hennes dotter och barnbarn beger sig till huset för att ta reda på vad som hänt. När Edna plötsligt dyker upp igen är hon sig inte lik. Men än värre - hon är inte ensam ? Publik- och kritikerfavoriten "Relic" ger nytt blod till rysargenren och har jämförts med samtida succéer som "The Babadook" och "Hereditary".

1h 30min

15år, 11år i vuxens sällskap

 

SPRING UJE SPRING

Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt? Uje Brandelius och hans familj spelar sig själva i en film som utspelar sig under ett par sommarveckor i stockholmsförorten Bredäng.

1h 18min

Barntillåten

 

TENET

John David Washington är protagonisten i Christopher Nolans nya episka sci-fi berättelse. Beväpnad med bara ett ord - Tenet - reser han i en skuggvärld av spionage för att rädda mänskligheten i ett uppdrag som utspelar sig bortom tiden.

2h 30min

15år, 11år i vuxens sällskap

THE DARK KNIGHT

The Dark Knight är en brittisk-amerikansk superhjältefilm från 2008. Filmen är regisserad av Christopher Nolan, som även har skrivit manus tillsammans med David S. Goyer och Jonathan Nolan. Den är baserad på DC Comics seriefigur Batman och filmen är en uppföljare till Batman Begins från 2005

OBS Filmen visas utan svenskt text!

2h 32min

15år, 11år i vuxet sällskap

 

THE SHINING

Jack Torrance är en nykter alkoholist som tar jobb som vaktmästare på det isolerade hotellet Overlook under vintersäsongen. Med sig har han sin fru och sin lilla son, som har synska förmågor. Jack hoppas på att få lugn och ro när han skriver sin nya bok. Men vad han inte vet är att hotellet har en ond och mörk hemlighet. Och något hemskt väntar på dem i rum 237... Baserad på Stephen Kings roman.

1h 59min

15år, 11år i vuxens sällskap

TROLLS 2: VÄRLDSTURNÉN

Barb, ett rock'n roll-galet troll, ger sig ut på en resa att förgöra alla andra musikstilar så att endast hennes rock'n'roll finns kvar. Drottning Poppy känner sig ansvarig och reser ut i världen för att bevisa att alla musikstilar behövs för att skapa harmoni i deras värld.

1h 30min

7år - Barntillåten i vuxet sällskap

TRUBBEL

En bortskämd hund som heter Trubbel måste lära sig att leva i den verkliga världen samtidigt som han försöker fly från sin tidigare ägares giriga barn.

1h 27min

barntillåten

WENDY

Peter Pans vän Wendy är vilse på en mystisk ö där ingen åldras. Hon måste kämpa för att rädda sin familj, sin frihet, och den barnsliga glädjen som dör när man växer upp.

1h 52min

11år - 7 år i vuxet sällskap


WOLFWALKERS

Vi befinner oss i det ockuperade Irland. Robyn kommer dit med sin pappa Bill som där han är på uppdrag att utrota vargarna som härjar i skogen och hotar staden. Mebh lever i skogen, uppfostrad av vargarna. Långsamt förvandlas Robyn till just det som hennes egen pappa är satt att utrota. Av skaparna till Oscarsnominerade Havets sång och The Breadwinner.

1h 42min

7 år - Barntillåten i vuxet sällskap

 

.